Kecewa

Salam..



Lama nyer aku ni menghilang dari dunia blog.
tapi masih aktif kat facebook dan instagram.

rindunyer denga zaman mula2 blogging dulu.
sekarang ni pun ramai yang dah tak aktif macam tu untuk berbloggin.

ikut hati ni.. banyak benda nak citer kat blog ni.
rasa kecewa, marah, putus asa, dan macam-macam lagi.

kecewa sangat bila orang anggap kite yang menyekat sesorang untuk berbuat baik kepada mereka.
padahal kite ni punyalah menjaga hati orang sekeliling.
bercakap pun sehabis baik lembut halus dan mulus.
tapi sebaik-baik kite pun..
bukan orang nak pandang.
ada je silap kite yang diorang nampak.

Walaupun silap tu punca dari orang yang mereka harapkan.
tapi tempias tu dapat pula kat kite.
herm.... entahlah... susah nak bahagiakan hati semua orang.

yelah manusia ni sentiasa ada perasaan tak puas hati.
bila diorang rasa diorang je yang lebih buat sesuatu tu.
mereka anggap dah terbaik kot apa yang diorang lakukan tu.
tapi dalam satu masa.. diorang tak sedar timbulnyer riak dan takbur kat hati mereka.

bila seseorang tu kurang sumbangkan kebaikkan kepada mereka.
diorang rasa orang tu lepas tangan.
diorang tak pernha nak fikirkan kemampuan orang tu ada sampai tahap mana.

cubalah fikir walaupun sikit sumbangan yang diberikan tu..
itulah yang terbaik allah s.w.t tu rancang untuk mereka.

dalam masa yang sama walaupun sikit dari situ kite kena ada rasa bersyukur.
sekurang2nya ada jugak kebaikkan dan sumbangan yang diberi.

manusia ni tak pernah puas. kalau boleh dorang nak lebih dari itu.
sampai satu masa sanggup melukakan hati orang lain tanpa fikir keburukkannyer
yang penting HATI MEREKA PUAS.

Entahlah.. aku sekarang ni betul2 rasa down... 

susah nak memahami apa yang ada dalam Hati mereka ni.





Untuk Arwah mak الفاتح ~ Sariah binti Lanu~

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...